Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
 
Ιδρύθηκε το 1990 σε μία εποχή, που αν και μόνο δύο δεκαετίες πριν, η ιατρική κοινότητα και πολύ περισσότερο η κοινωνία δεν είχε συνειδητοποιήσει τις επιδημικές διαστάσεις που προσλάμβανε το πρόβλημα της παχυσαρκίας και τις γενικότερες επιπτώσεις της στην υγεία των ατόμων.
 
Σήμερα μετά από 20 χρόνια παρουσίας και συνεχούς δραστηριότητας αριθμεί πάνω από 1200 μέλη. Τα μέλη της εταιρείας είναι Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Γενικοί Γιατροί κλπ), Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι αλλά και άλλοι επιστήμονες που το αντικείμενό τους άπτεται του θέματος της Παχυσαρκίας.
 
Η ΕΙΕΠ είναι βασικό μέλος του Βαλκανικού Δικτύου για την Παχυσαρκία (BALNESO), ένα από τα 25 μέλη της European Association for the Study of Obesity (EASO) και επίσης μέλος της International Association for the Study of Obesity (IASO).
 
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας πραγματοποίησε την πρώτη πανελλήνια επιδημιολογική μελέτη σε ενήλικες και εφήβους με σκοπό την ακριβή καταγραφή του μεγέθους του προβλήματος της παχυσαρκίας.
Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα μπορείτε στη σελίδα των άρθρων.